Guvern
Nicu Popescu: R. Moldova își dorește normalizarea relațiilor cu Federația Rusă
 12 Septembrie 2019 12:00  3379
Republica Moldova nu își dorește categoric și nu poate reveni la discuții cu privire la subiectul federalizării, a declarat Ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, după vizita efectuată ieri la Moscova.

De asemenea, șeful diplomației de la Chișinău a spus că Guvernul nu își schimbă poziția față de Uniunea Economică Eurasiatică.

„Pentru R. Moldova  e de o importanță majoră să continue eforturile diplomatice pentru a obține retragerea trupelor ruse, reactivizarea eforturilor diplomatice privind casarea munițiilor din localitatea Cobasna. Am explicat cum vedem la Chișinău dezvoltarea politicii externe a R. Moldova: determinarea continuă  a R. Moldova de a debloca relațiilor cu Uniunea Europeană, de dezvoltarea de dialogului nostru cu NATO. Am reiterat că R. Moldova nu își dorește și nu poate reveni la discuțiilor de precum federalizarea sau la condițiile de reglementare a conflictului transnistrean discutate anterior. R. Moldova și Guvernul nu intenționează să adopte relații noi în relațiile cu  Uniunea Eurasiatică, acest lucru nu stă la baza acelor înțelegeri de politică care stau la baza noii majorități parlamentare. Guvernul R. Moldova nu îți schimbă poziția și modul de abordare a Uniunii Economice Eurasiatice”, spus Nicu Popescu.

Nicu Popescu a reiterat după discuțiile avute în cadrul vizitei de la Moscova, că R. Moldova își dorește normalizarea relațiilor cu Federația Rusă, inclusiv din punct de vedere economic. Întrebat despre cerința ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, de a proteja limba rusă în Rep. Moldova, Nicu Popescu a comentat că la noi în țară nu există probleme pentru vorbitorii de limba rusă.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%