Electorala
Președinții de raioane vor fi aleși din rândul consilierilor
 2 Septembrie 2019 11:00  1591
Președinții de raioane vor fi aleși din rândul consilierilor, iar viceprimarii vor fi aleși și eliberați din funcție la propunerea primarului. Legea care prevede acest lucru și decretul șefului statului privind promulgarea acesteia au fost publicate luni, 2 septembrie, în Monitorul Oficial.

Potrivit noilor prevederi, viceprimarii vor fi aleși și eliberați din funcție la propunerea primarului, prin decizie a consiliului, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși. În cazul în care proiectul de decizie va fi exclus de pe ordinea de zi la două ședințe consecutive de către consiliu sau nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, primarul va numi sau elibera din funcție viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului. 

 

În următoarele două luni, guvernul urmează să prezinte parlamentului propuneri pentru aducerea legislației în vigoare în concordanță cu noua lege. 

Potrivit vechilor prevederi legale, în calitate de președinte al raionului putea fi aleasă o persoană care să nu fie ales local și care să nu fi participat în campanie electorală. 

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%