Partide
PDM: Procuratura refuză să prezinte copia ordonanței de pornire a dosarului privind uzurparea puterii în stat
 29 August 2019 16:00  3105
Partidul Democrat a anunțat astăzi că Procuratura Generală refuză să prezinte copia ordonanţei, semnată de procurorul general interimar, Dumitru Robu, de pornire a unui dosar penal în privinţa unor pretinse fapte de uzurpare a puterii în stat.

Refuzul PG este motivat de faptul că grupul de deputaţi democraţi, care au cerut prezentarea copiei, nu ar fi indicat în legătură cu care circumstanţă solicită prezentarea copiei, că urmărirea penală ar fi pornită nu pe persoană concretă, dar pe fapt, şi că materialul ar fi confidenţial.

Partidul Democrat consideră că refuzul PG este legat de lipsa de probe în acest dosar fabricat la comanda alianţei PSRM-ACUM, dosar ce face parte dintr-o amplă campanie de intimidare şi hărţuire a reprezentanţilor PDM în plină perioadă electorală.

Deputaţii democraţi vor ataca în instanţa de judecată răspunsul de refuz al Procuraturii Generale.

Amintim că, la începutul lunii august, un grup de deputaţi democraţi a solicitat PG copia ordonanţei de iniţiere a dosarului penal în privinţa unor pretinse fapte de uzurpare a puterii în stat, pentru a o ataca în instanţa de judecată, inclusiv pe motiv că această decizie este ilegală din perspectiva procedurii.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%