Geopolitica
Barack Obama anunţă o iniţiativă de luptă împotriva practicii de manipulare a graniţelor circumscripţiilor electorale
 28 August 2019 13:00  2902
Fostul preşedinte american Barack Obama a anunţat în această săptămână o nouă iniţiativă care îşi propune să lupte împotriva practicii de manipulare a graniţelor circumscripţiilor electorale de către partide, aşa-numitul „gerrymandering”, transmite miercuri agenţia dpa, preluat de Agerpres. 

Într-una din primele sale acţiuni politice publice de când a părăsit Casa Albă, Obama a prezentat iniţiativa intitulată „Redistricting U”, un proiect al „All on the Line”, o campanie care militează pentru hărţi electorale corecte în perspectiva recensământului din 2020 şi a redesenării districtelor electorale în 2021. 
 
„Instruirea este în inima organizării. Din acest motiv am făcut din ea o prioritate - începând din campania mea din 2008 şi până acum. Şi tot din acest motiv sunt mândru să anunţ iniţiativa de instruire @allontheline”, a scris fostul preşedinte pe Twitter. 
 
Redistricting U precizează că va pregăti voluntari în oraşele americane în ce priveşte procesul de redesenare a districtelor electorale în statele lor şi modalităţi în care pot să contracareze practicile incorecte. 
 
Hărţile electorale manipulate” creează un sistem în care oficiali aleşi „se simt mai responsabili faţă de segmentele cele mai radicale ale electoratului lor decât faţă de soluţiile raţionale, rezonabile pe care le sprijină majoritatea americanilor”, afirmă Redistricting U. 
 
Metoda decupajului electoral, aşa-numitul „gerrymandering”, este o veche practică a partidelor americane pentru a-şi asigura un avantaj în alegeri şi a-şi consolida puterea. 

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%