Geopolitica
Pentagonul a aprobat planurile privind construcția unui nou zid la granița cu Mexic
 28 August 2019 11:00  3263
Pentagonul a aprobat planurile privind construcția unui nou zid la granița cu Mexic, cu o lungime de 32 de kilometri, transmite Vocea Americii, citând surse din cadrul ministerului american al apărării. 

Potrivit acestora, ministrul Mark Esper a aprobat redistribuirea unui surplus de mijloace bugetare cu scopul ridicării de noi bariere la frontiera sudică. Pentagonul a alocat deja fonduri pentru construcția a 250 de kilometri de ziduri. Inițial, banii aveau altă destinație. În luna mai, ministrul apărării în exercițiu Patrick Shanahan a confirmat că Pentagonul a alocat pentru constrcuția zidului mijloace preconizate inclusiv pentru instruirea forțelor de securitate din Afganistan. Shanahan a precizat atunci că nu intenționează să mai redistribuie mijloace bugetare în scopul consolidării graniței cu Mexicul.

Marți, surse din cadrul Pentagonului au declarat pentru Vocea Americii că, pe lângă mijloace financiare destinate Afganistanului, au fost redistribuiți și bani preconizați inițial pentru noi angajări de personal, pentru programele de modernizare a aeronavelor de runoaștere E-3 și a rachetelor balistice Minuteman III, precum și mijloacele economisite la încheierea contractelor de construcție a rachetelor de croazieră. 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%