Politicieni
Igor Dodon convoacă de urgență Consiliului Suprem de Securitate
 23 August 2019 13:00  3576
O reuniune de urgență a Consiliului Suprem de Securitate a fost convocată astăzi la ora 13.30 de Igor Dodon, în legătură cu vânzarea companiei Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. În urma tranzacției, Aeroportul Chișinău urmează să fie administrat în următorii 43 de ani de către o firmă înregistrată într-o zonă off-shore. 

Președintele Igor Dodon a cerut informații de la Ministerul Economiei cu privire la această tranzacție, despre modul în care Avia Invest și-a respectat obligațiunile contractuale, iar organelor de drept – despre investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului. 

 

Compania NR Investments Ltd, specializată în investiții imobiliare, fondată în 2007 și înregistrată în Insulele Canalului, a confirmat recent procurarea a 95 la sută din acțiunile Avia Invest. Unicul beneficiar al firmei NR Investments este Nat Rothschild. 

 

Compania Avia Invest, deținută anterior de controversatul om de afaceri Ilan Șor, a preluat în concesiune Aeroportul Chișinău în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani. 

 

 

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%