Electorala
A început înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare în circumscripțiile lui Plahotniuc, Năstase, Sandu și Melnic
 21 August 2019 14:00  3007
Candidații la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie curent în circumscripțiile electorale uninominale nr. 17, 33, 48 și 50 pot fi desemnați și înregistrați începând cu ziua de astăzi. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, documentele de înregistrare a candidaților vor fi depuse la consiliile electorale ale circumscripțiilor uninominale.

Pentru a fi înregistrat, candidatul urmează să prezinte semnăturile a cel puțin 500 și cel mult 1.000 de susținători cu drept de vot din circumscripția uninominală unde intenționează să candideze. Un candidat femeie poate fi înregistrat dacă prezintă semnăturile a cel puțin 250 și cel mult 500 de susținători.

În conformitate cu prevederile cadrului legal, pentru înregistrarea grupului de inițiativă, candidatul la funcția de deputat în Parlament va depune personal, cel târziu cu 50 de zile înainte de ziua alegerilor.

Amintim că la alegerile din 24 februarie curent, în circumscripția uninominală nr. 17 a câștigat fostul președinte al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc care și-a depus mandatul la data de 30 iulie curent. Mandatele de deputat în circumscripțiile 33 și 50 au fost declarate vacante după ce liderul PPDA, Andrei Năstase, și liderul PAS, Maia Sandu au devenit membri ai Cabinetului de Miniștri. În circumscripția uninominală nr. 48, mandatul de deputat a devenit vacant după ce deputatul independent Viorel Melnic și-a depus mandatul.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%