Guvern
Procuratura a pus sechestru pe cantina Guvernului şi o parte din Casa Presei
 20 August 2019 17:00  3060
Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe o parte din fostele active ale statului privatizate la începutul anului de un grup de firme. Este vorba de fosta cantină a Guvernului şi aproape două mii de metri pătraţi din Casa Presei. Între timp, o parte din imobile au ajuns deja în proprietatea unei firme din România.

La fel ca procurorii, nici cumpărătorii imobilelor nu au pierdut timpul. Astfel, după schimbarea puterii şi demisia, pe 20 iunie, a lui Vladimir Baldovici de la conducerea APP, s-au schimbat şi proprietarii celor trei firme, fondate în aceeaşi zi şi cu aceeaşi adresă juridică, scrie Rise Moldova.

Amintim că la sesizarea vicepreşedintelui Parlamentului, Procuratura Anticorupţie a iniţiat un dosar penal pe cazul privatizării unei părţi din Casa Presei, a cantinei Guvernului, precum şi a unei vilei cu statut de monument istoric, pentru abuz de putere sau abuz de serviciu. Toate aceste proprietăţi ale statului au fost vândute la începutul acestui an la preţuri mai mici decât cele de piaţă.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%