Electorala
Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie
 19 August 2019 16:00  3142
Astăzi, 19 august, începe oficial perioada electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, iar campania electorală pentru fiecare candidat va demara din momentul înregistrării în calitate de concurent electoral.

Potrivit programului aprobat de Comisia Electorală Centrală, până la 1 septembrie urmează a fi stabilite locul și timpul pentru primirea documentelor în vederea înregistrării candidaților la funcțiile de consilieri raionali și municipali în consiliile municipale Bălți și Chișinău, precum și de primar general în cele două municipii.

Până la 11 septembrie, urmează să fie luată decizia cu privire la stabilirea locului și timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcțiile de consilieri sătești/comunali, orășenești/municipali și de primari ai localităților.

Din 14 septembrie, este planificată constituirea secțiilor de votare, iar până pe 26 septembrie, trebuie să fie constituite și birourile electorale ale secțiilor de votare.

Amintim că la 20 octombrie vor avea loc și alegeri parlamentare noi în cele patru circumscripții uninominale în care Maia Sandu (50 Europa de Vest), Andrei Năstase (33 Chișinău), Vlad Plahotniuc (17 Nisporeni) și Viorel Melnic (48 stânga Nistrului) și-au depus mandatele.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%