Politicieni
Dodon dezaprobă decizia ANRE de majorare a tarifului la energia electrică
 19 August 2019 10:00  3369
Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, spune că majorarea tarifului la energia electrică, operată ieri de ANRE, nu ar avea la bază calcule temeinice și justificate, iar decizia de majorare este „o încercare de a destabiliza situaţia în ţară la comanda politică a fostei guvernări”.

„Dacă anterior ANRE anunţa că examinează scenariul majorării tarifului de furnizare a energiei electrice de Gas Natural Fenosa cu 3,2%, apoi, conform deciziei adoptate, majorarea este aproape dublă faţă de cifra iniţial anunţată. Astfel, devine clar că majorarea respectivă nu are la bază calcule temeinice şi justificate, dar constituie o încercare de a destabiliza situaţia în ţară la comanda politică a fostei guvernări”, spune Igor Dodon

Şeful statului recomandă Guvernului să întreprindă măsurile prevăzute de legislaţie „pentru a suspenda decizia iresponsabilă şi lipsită de argumentare a ANRE”. 

În afară de contestarea deciziei de ieri a ANRE, Igor Dodon spune că Guvernul urmează să vină cu măsuri concrete de sporire a gradului de protecţie socială a persoanelor cu venituri mici. Președintele Dodon mai spune că „vor continua discuţiile noastre cu conducerea Federaţiei Ruse, pentru a obţine o reducere a preţului de import la gazele naturale”. Acesta spune că va întreprinde pentru asta o vizită la Moscova la începutul lunii septembrie. 

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%