Partide
Partidul Democrat din Moldova recunoaște uzurparea puterii în stat
 15 August 2019 12:00  3499
Partidul Democrat din Moldova susține că actuala putere vrea să falsifice alegerile locale din această toamnă folosind dosare politice. În acest context, PDM spune că va sesiza instituțiile internaționale dar și procuratura, informează deschide.md, preluat de Politics.MD.

„Vom face mai multe demersuri către instituțiile internaționale unde vom prezenta și probe pe faptul uzurparea puterii în stat și falsificarea alegerilor loclae din luna octombrie. Vom depune mai multe sesizări la procuratură ca să investigheze aceste lucruri dar noi nu vom face declarații politice așa cum face actualul regim”, a declarat președintele interimar al PDM în cadrul unui briefing de presă care a avut loc înainte de ședința Parlamentului.

„Au dat indicații procurorilor când și cum să pornească procesul. (...) Comandă dosare pe bandă rulantă pentru a intimida opoziția în pragul alegerilor locale. Nu credem în acest dosar, nici măcar autorii lui, dar sunt disperați să se răzbune”, a declarat Pavel Filip.

„Nu dosarele lor politice ne îngrjorează, ci acțiunile de șantaj împotriva opoziției. Instituțiile de drept sunt capturate”, a adăugat acesta.

Formațiunea a anunțat că va face mai multe demersuri către instituțiile internaționale și va depune mai multe plângeri și sesizări la Procuratura Generală.

Sursa:  deschide.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?