Partide
Sondaj în domeniul justiției discutat la Ministerul Justiției
 13 August 2019 19:23  3582
Astăzi, la Ministerul Justiției a avut loc Atelierul de lucru cu privire la desfășurarea sondajului în domeniul justiției, organizat de către Comisia Europeană în parteneriat cu Banca Mondială, transmite politics.md.

La eveniment au participat Anna Akhalkatsi, managerul de țară al Băncii Mondiale, Marco Gemmer, reprezentantul Delegației UE în Republica Moldova, precum și Srdjan Svircev și Denis  Vorontsov, experți ai Băncii Mondiale. Totodată, la atelier au fost prezenți și reprezentanți ai autorității judecătorești din Republica Moldova. Ședința de lucru a fost deschisă cu un cuvânt de salut de către Eduard Serbenco, secretarul de stat al Ministerului Justiției.

Particularitatea sondajului, care urmează a fi efectuat, constă în faptul că el se propune a fi unul general, de ansamblu, ce se va petrece o dată la 3-4 ani, iar la elaborarea întrebărilor se va reieși din situația existentă în domeniu", a afirmat Eduard Serbenco.

Echipa Băncii Mondiale efectuează o vizită la Chișinău în perioada 12-14 august, scopul acesteia fiind de a desfășura  atelierul de lucru privind sondajul în domeniul justiției în Republica Moldova și de a discuta cu reprezentanți ai sistemului judiciar, ai procuraturii, ai avocaților și ai mediului de afaceri în vederea sensibilizării lor în privința viitorului sondaj și activităților aferente lui. De asemenea, atelierul de lucru și discuțiile vor oferi participanților oportunitatea de a conveni asupra aspectelor specifice naționale care urmează a fi luate în considerare la realizarea sondajului în Republica Moldova.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%