Guvern
Mesajul Maiei Sandu la deschiderea Forumului Național de Tineret
 12 August 2019 18:00  3833
Premierul Maia Sandu a participat astăzi la deschiderea oficială a Forumului Național de Tineret „Tinerii transformă țara”.

Forumul Național de Tineret a fost instituit drept o platformă de dialog între guvern și organizațiile de tineret, centrele de tineret, tinerii neasociați și instituțiile responsabile de lucrul cu tinerii. Participanții au discutat problemele curente, au propus recomandări cu privire la împuternicirea economică a tinerilor, educația de calitate, servicii de sănătate pentru tineri și respectarea drepturilor acestora.

Șefa Executivului a menționat că pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă tinerii și crearea unor oportunități de dezvoltare acasă este nevoie de o conlucrare eficientă pe mai multe dimensiuni – educație, locuri de muncă, antreprenoriat și participare civică.

Prim-ministrul a adus în discuție și necesitatea de a sprijini tinerii antreprenori, așa încât tinerii să-și poată deschide mai ușor afaceri, precum și de a îmbunătăți programul de stagii de practică în instituțiile publice și în companii, pentru ca tinerii să învețe lucruri necesare și aplicabile.

„Îi felicit pe toți tinerii care s-au implicat până acum și îi invit la implicare pe cât mai mulți. Noi ne dorim ca dumneavoastră să rămâneți acasă, să găsiți cât mai multe oportunități aici, dar și să contribuiți la crearea oportunităților. Să lucrăm împreună pentru ca Moldova să devină un loc în care tinerii au oportunități de dezvoltare profesională și personală și se simt împliniți.”, a concluzionat prim-ministrul Sandu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%