Geopolitica
Boris Johnson vrea vize accelerate pentru „cele mai strălucite minți”
 9 August 2019 17:00  3234
Noul premier britanic Boris Johnson a anunţat joi un proiect de acordare accelerată a vizelor pentru a atrage „cele mai bune creiere” şi a permite Marii Britanii „să continue să fie o superputere ştiinţifică” după Brexit, relatează AFP, citat de AGERPRES.

Potrivit proiectului dezvăluit de Johnson, şi pe care doreşte să-l lanseze încă din acest an, mai multe piste vor fi studiate pentru a facilita acordarea de vize „celor mai buni oameni de ştiinţă din lume”.

Dispozitivul ar putea să prevadă şi criterii care să asigure aproape automat o viză sau să anuleze plafonul pentru acordarea de vize pentru „talentele excepţionale” (2.000 de locuri în prezent), au anunţat serviciile sale într-un comunicat.

„Vreau ca Marea Britanie să continue să fie o superputere ştiinţifică mondială şi, în contextul în care părăsim UE, vom susţine ştiinţa şi cercetarea şi vom veghea ca, departe de a pierde, comunitatea ştiinţifică să aibă şansa de a dezvolta şi de a exporta inovarea noastră în lume”, a afirmat Boris Johnson, citat în acest comunicat.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%