Geopolitica
Moldovenii cu cetățenie română vor putea vota la alegerile prezidențiale din România
 9 August 2019 15:00  3361
Cetățenii români din străinătate, inclusiv cei din Rep. Moldova, vor putea vota la alegerile prezidențiale din România din 10 și eventual 24 noiembrie, dacă va fi turul doi de scrutin, în premieră, trei zile consecutiv.

De asemenea, alegătorii vor putea opta și pentru votul prin corespondență, dar vor putea solicita și deschiderea unor secții de vot suplimentare. Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță a prezentat într-o conferință de presă particularitățile votării la alegerile prezidențiale.

Autoritățile române vin cu mai multe noutăți pentru alegătorii din străinătate în privința particularităților și a modului de votare la alegerile prezidențiale din acest an, între care organizarea votării la secțiile din afara României pe durata a trei zile la rând.

Astfel, alegătorii vor putea vota vineri, 8 noiembrie, între orele 12.00 și 21.00, precum și sâmbătă și duminică între orele 07.00 și 21.00. În plus, cei care în ziua de duminică, la ora 21.00 se vor afla în incinta secției de votare, își vor putea exercita dreptul la vot până la miezul nopții (ora 23.59).

Amintim că la ultimele alegeri din România – cele europarlamentare, în Republica Moldova au fost deschise 36 de secții de votare, fiind înregistrat un număr record de participanți la vot de aproximativ 67 de mii de persoane, la unele secții formându-se cozi.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%