Geopolitica
Kiev condamnă cei 11 ani de la invadarea Georgiei de către Rusia
 7 August 2019 17:00  3238
Ministerul de Externe de la Kiev condamnă războiul pe care Rusia l-a declanşat în 2008 împotriva Georgiei și face apel la comunitatea internațională să continue măsurile care vizează restabilirea integrității teritoriale a statelor afectate de politica agresivă a Moscovei, scrie ziarul Korrespondent, menţionând că MAE de la Kiev a publicat o declaraţie în contextul în care pe 7 august se împlinesc 11 ani de la începutul războiului ruso-georgian, scrie Rador.

„Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă cu tărie războiul pe care Federația Rusă l-a declanşat pe 7 august 2008 împotriva Georgiei. Condamnăm continuarea ocupării ilegale a teritoriilor suverane georgiene din Abhazia și din regiunea Țhinvali/Osetia de Sud, precum și demersurile regimului de ocupație rusesc care vizează anexarea de facto a acestor teritorii" - subliniază MAE ucrainean.

În acest context, Kievul îşi reafirmă sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional și subliniază necesitatea unei soluționări pașnice a conflictului, pe baza principiilor și a normelor fundamentale ale dreptului internațional.

„Experiența ne-a arătat că politica vizând calmarea agresorului prin înghețarea conflictului ruso-georgian a dezlegat mâinile Rusiei și a dus la agresiunea armată directă împotriva Ucrainei în februarie 2014" - aminteşte MAE de la Kiev. Astfel, Ucraina solicită comunității internaționale să ia măsuri consolidate menite să restabilească integritatea teritorială și suveranitatea statelor afectate de politica agresivă a Rusiei.

"În aceste zile, împreună cu Georgia, deplângem victimele războiului, le aducem un omagiu și suntem alături de poporul georgian" - a adăugat Ministerul ucrainean de Externe.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%