Guvern
A fost lansat portalul web de vizualizare a bugetului de stat
 6 August 2019 13:00  2927
Un portal web de transparență bugetară a fost lansat astăzi de ministerul Finanțelor. Scopul portalului este aliniat cu principiul transparenței care îi ghidează activitatea sa la minister, susține ministra Natalia Gavrilița, care a prezentat portalul Buget.mf.gov.md.

Portalul conține date despre crearea și executarea bugetelor naționale și locale și oferă acces publicului larg, inclusiv cetățenilor de rând, la informații bugetare și fiscale de interes public.

Site-ul agreghează datele din sursele Ministerului Finanțelor și Trezoreriei referitor la veniturile și cheltuielile autorităților publice locale și centrale și prezintă seriile de date bugetare selectate în formate vizuale accesibile pentru trei categorii de utilizatori: utilizatori simpli (cetățeni de rând fără cunoștințe specializate în finanțele publice), utilizatori intermediari (jurnaliști de profil economic/financiar, societatea civilă, instituții de stat), și în format detaliat (granular) pentru utilizatorii avansați (cercetători în economie și analiști, organizații specializate tip ‘think-tank’).

De precizat că, implementarea portalului web de transparență bugetară a costat 29.046 dolari americani, bani oferiți de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Prețul include și mentenanța timp de un an, precum și introducerea noilor funcționalități.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%