Politicieni
Igor Dodon a transmis condoleanțe în legătură cu atacurile armate din SUA
 5 August 2019 11:00  3373
 Președintele Igor Dodon a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său american Donald Trump în legătură cu atacurile armate comise în mai multe regiuni ale țării, soldate cu zeci de morți și răniți.

„În numele cetățenilor Republicii Moldova și al meu personal, am transmis compasiunea și regretul nostru profund familiilor îndurerate, iar celor răniți – însănătoșire grabnică. Republica Moldova condamnă cu fermitate asemenea acte sângeroase și este solidară cu autoritățile Statelor Unite ale Americii în lupta împotriva violenței și urii”, se menționează în mesajul șefului statului.

Potrivit presei internaționale, un tânăr de 21 de ani a deschis focul sâmbătă în zona hypermarketului Walmart din El Paso (Texas), frecventat de comunitatea hispanică, ucigând 20 de persoane şi rănind alte 26 înainte de a fi arestat. La câteva ore, în fața unui bar din orașul Dayton, situat în statul american Ohio, s-a produs un alt atac armat, în urma căruia cel puțin nouă persoane au murit, iar alte 16 au fost rănite. Autoritățile americane au transmis că autorul atacului armat din Ohio, în vârstă de 24 de ani, a fost doborât de polițiști după doar 30 de secunde de la începutul intervenției.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%