Electorala
Promo-LEX face apel către Parlament să desemneze în mod URGENT noii membri ai CEC
 11 Iulie 2019 18:00  3140
Asociaţia Promo-LEX atrage atenţia Parlamentului, într-un apel public, asupra necesităţii, în mod urgent, de a desemna şi confirma noii membri ai CEC în corespundere cu termenele legale stabilite în Codul electoral.

Potrivit Promo-LEX, în contextul alegerilor locale generale stabilite pentru 20 octombrie 2019, tergiversarea procedurilor de organizare şi desfăşurare a scrutinului poate produce stări de riscuri şi incertitudine ce pot afecta calitatea şi integritatea procesului electoral.

Recent, trei membri ai comisiei – Iurie Ciocan, Alina Russu şi Rodica Ciubotaru au demisionat din funcţia de membru CEC. Alina Russu a exercitat funcţia de preşedintă, iar Rodica Ciubotaru de vicepreşedintă, astfel că în actualmente CEC a rămas fără conducere, explică membrii asociaţiei.

În condiţiile în care toţi cei 3 membri care au demisionat, au fost desemnaţi de Parlament, legislativul este autoritatea ce urmează să desemneze până în data de 15 iulie 2019, inclusiv, noi membri ai Comisiei, se arată în mesajul Promo-LEX.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%