Geopolitica
Uniunea Europeană nu va renegocia Brexit-ul, indiferent cine este noul premier la Londra
 12 Iunie 2019 18:00  2655
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, aflat la sfârșitul mandatului, a declarat că acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană „nu va fi renegociat”, indiferent cine o va înlocui pe Theresa May la conducerea partidului conservator britanic, și implicit în funcția de premier. 

Într-un interviu cu politico.eu, Juncker a reamintit că „nu este un acord între Juncker și May, ci unul între Marea Britanie și Uniunea Europeană”, indiferent de ce spun pretenednții la succesiunea premierului britanic. Zece politicieni candidează pentru conducerea partidului conservator britanic și marți, mai mulţi din ei au afirmat că vor să redeschidă negocierile cu Bruxellesul.

Fostul ministru de externe Boris Johnson, cotat ca favorit, a ameninţat chiar că nu va plăti factura Brexitului dacă UE nu va accepta condiţii mai bune de retragere pentru ţara sa.

Juncker s-a declarat însă încrezător că Marea Britanie se va retrage pînă la 1 noiembrie din UE, cu sau fără acord. 31 octombrie este pentru moment termenul până la care s-a prelungit perioada pre-Brexit, după ce Marea Britanie nu a putut ieși pe 29 martie, în conformitate cu reglementările europene.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%