Geopolitica
Ambasadorii UE aprobă prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei
 12 Iunie 2019 14:00  2656
Comisia Europeană ar urma să prelungească sancțiunile aplicate împotriva Rusiei pentru anexarea peninsulei Crimeea până în anul 2020, după ce decizia ar fi fost luată de comun acord de către ambasadorii UE.

Comitetul Reprezentanților Permanenți al UE a aprobat „fără discuție” o prelungire de 12 luni a măsurilor restrictive împotriva Crimeii și Sevastopolului în cadrul politicii de nerecunoaștere a anexării peninsulei de către Federația Rusă, relatează TASS, citând o sursă de la Bruxelles.

„Decizia a fost luată fără nicio discuție. Anunțul oficial va fi făcut săptămâna viitoare de către Comisia UE”, a transmis sursa citată. Totodată, Comisia nu va pune subiectul în dezbatere, sancțiunile urmând să fie prelungite în  mod automat, fără ca acest lucru să fie supus votului.

Primele sancțiuni împotriva Rusiei pentru anexarea Crimeii au fost aplicate de către UE în martie 2014. Ulterior, s-au adăugat sancțiuni pentru conflictul din Donbas, dar și pentru incidentul din strâmtoarea Kerch din 25 noiembrie 2018.

Sancțiunile prevăd interdicții asupra importului în UE a produselor care provin din Crimeea sau Sevastopol. De asemenea, sunt blocate proiectele de investiție în aceste regiuni, cât și prestarea serviciilor turistice - de exemplu, navele de croazieră europene nu pot intra în porturile peninsulei Crimeea decât în situații de criză.

Sursa:  Deschide.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%