Partide
Ministrul de Externe din Ucraina, consideră că perspectiva întăririi prezenței militare rusești în Moldova reprezintă o amenințăre pentru sudul țării sale
 11 Iunie 2019 09:23  2607
Kievul trimite un reprezentant al MAE la Chișinău: Avem cu toții nevoie de o Moldovă europeană și democratică și nu ne aranjează perspectiva unei noi prezențe militare rusești, care va amenința sudul ucrainean, transmite politics.md cu referire la timpul.md.

Ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, Pavel Klimkin, consideră că perspectiva întăririi prezenței militare rusești în Moldova reprezintă o amenințăre pentru sudul țării sale. „Nu ne este indiferent ce se întâmplă în Moldova vecină. Monitorizăm totul cu atenție”, a declarat Kilmkin, citat de UNIAN.

Șeful diplomației de la Kiev a mai anunțat că marți vine la Chișinău Victor Krîjanovski, responsabil de coordonarea eforturilor privind reglementarea transnistreană.

„Deranjează că, în prezent, crește în permanență probabilitatea și riscurile „bunelor servicii” din partea jucătorilor externi”, a mai spus ministrul ucrainean.

„Avem cu toții nevoie de o Moldovă europeană și democratică și nu ne aranjează perspectiva unei noi prezențe militare rusești, care va amenința sudul ucrainean”, a mai subliniat oficialul de la Kiev.

Sursa:  Timpul.md

Etichete Ucraina
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%