Electorala
Depunerea actelor pentru înaintarea candidaturii la funcţia de başcan al Găgăuziei s-a încheiat
 31 Mai 2019 17:00  3407
Perioada pentru recepționarea setului de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de bașcan și a setului de acte a persoanelor care își înaintează candidatura independent s-a încheiat. Până pe 30 mai, au fost recepționate actele a cinci pretendenți, dintre care trei au fost deja înregistrați. Alte două dosare se află în proces de examinare, transmite IPN.

Vicepreședinta Comisiei Electorale din Găgăuzia, Maria Croitor, a declarat pentru IPN că cei trei candidați înregistrați sunt Irina Vlah, actualul bașcan, Serghei Cimpoieș, deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei, și Ivan Burduji. Dosarele aflate în proces de examinare aparțin lui Dmitri Manol și lui Vasilii Aladov. Înregistrarea pentru funcția de bașcan se încheie pe 6 iunie.

Maria Croitor a mai spus că au mai fost eliberate liste de subscripție pentru alți doi pretendenți, Elena Novac și Mihail Vlah. Elena Novac a anunțat că se retrage și a returnat listele Comisiei. Mihail Vlah a anunțat, de asemenea, că se retrage, însă nu a returnat deocamdată listele de subscripție, lucru care este obligatoriu.

Alegerile bașcanului urmau să aibă loc pe 19 mai, însă printr-o decizie a Adunării Populare au fost transferate pentru data de 30 iunie.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%