Politicieni
Expert: ACUM exprimă interesele unor alți oligarhi care ar vrea să revină la putere
 20 Mai 2019 13:15  3056
Exponenţii PAS şi PPDA, care se declară în opoziţie faţă de actuala guvernare, reprezintă, de fapt, interesele unor oligarhi care vor să ajungă la putere în Republica Moldova. Părerea a fost exprimată de Alexandru Solcan, decanul Facultăţii Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii de Stat din Moldova, în cadrul emisiunii Eurodicţionar, de la Publika TV, notează Politics.MD cu referire la today.md.

„Persoanele care se află în opoziție, gestionate din umbră, exprimând interesele unor alți oligarhi care ar vrea să revină la putere. Probabil, factorul acesta face imposibil ca să se așeze la o masă de negocieri. Chiar și acei care și-au declarat lupta cu oligarhia, din păcate, sunt dependenți de structuri oligarhice”, adeclarat Alexandru Solcan.

Solcan mai spune că în politica moldovenească există prea mult populism.

„Noi vedem că cei care se poziționează în opoziție, venind la putere, de fapt, se comportă exact ca cei care au fost până la ei. Și atunci, asta ne duce la gândul firesc că, de fapt, este o problemă de sistem. În politica din R. Moldova avem foarte mult populism, foarte multă nemulțumire”, a mai spus Alexandru Solcan. 

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  today.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%