Parlament
Parlamentul vă așteaptă la Noaptea Europeană a Muzeelor cu un program special
 16 Mai 2019 09:00  3152
Pentru al treilea an consecutiv, Parlamentul Republicii Moldova participă la Noaptea Europeană a Muzeelor cu un program special, scrie Politics.MD.

Muzeul Parlamentului își va deschide ușile pentru publicul larg la orele 12:00, 14:00 și 16:00. Accesul în clădire se va face în baza buletinului de identitate, fără a fi necesară o programare prealabilă.

În scuarul Parlamentului va fi prezentată publicului colecția de mașini de epocă a Parlamentului. Automobilele de marcă ZIL 41047 și CIAIKA GAZ 14 au fost, în trecut, folosite pentru transportarea oficialilor de rang înalt, fiind utilizate de foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi.

Totodată, va fi amenajată expoziția fotografilor acreditați la Parlament. Imaginile surprind momente inedite din viața politică a țării, de la diverse evenimente și acțiuni desfășurate la Parlament.

Pentru vizitatori sunt pregătite și proiecții de filme, care reflectă istoria Parlamentului, procesul legislativ și deschiderea parlamentară.

Acțiunile se vor desfășura sâmbătă, 18 mai 2019, cu program la ora 12:00, 14:00, 16:00.

Printre exponatele muzeului se regăsesc documente istorice, fotografii, cărți, o serie de obiecte donate de Casa Regală a României, precum şi cadouri protocolare, primite de deputaţi de-a lungul anilor.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%