Guvern
Pavel Filip și Comisarul Johannes Hahn: Expertiza și susținerea UE constituie ingredientele cheie pentru a reuși transformarea R. Moldova
 15 Mai 2019 11:00  2812
Prim-ministrul Pavel Filip a avut, la Bruxelles, o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. Principalele teme de discuție au vizat situația post-electorală din țară, precum și stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, inclusiv dialogul politic și cooperarea pentru dezvoltare, informează Politics.MD.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre reformele promovate de autorităţile Republicii Moldova şi nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE. 

Premierul Pavel Filip a reiterat că modernizarea țării și implementarea agendei de asociere sunt proiectele strategice pentru țara noastră. Totodată, prim-ministrul a exprimat speranța ca următorul Guvern va rămâne angajat plenar în procesul dat.

În condițiile actuale, expertiza și susținerea UE constituie ingredientele cheie pentru a reuși transformarea Republicii Moldova și apropierea de UE. În acest context, prim-ministrul a pledat pentru consolidarea dialogului politic, intensificarea cooperării la nivel de experți, precum și pentru reluarea asistenței financiare.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%