Parlament
Proiectul Diaspora Business Connection a fost lansat astăzi la Chișinău
 14 Mai 2019 18:00  2992
Antreprenorii din diasporă vor putea obține consultanță și suport informațional în creșterea afacerilor în cadrul proiectului Diaspora Business Connection (DBC) lansat astăzi, 14 mai, de către Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP). Potrivit inițiatorilor, proiectul a apărut din „necesitatea stringentă de consolidare a suportului pentru comunitatea moldovenilor de pretutindeni”,transmite IPN

Într-o conferință de presă la IPN, Alexei Repede, președintele AOAMP, a menționat că în cadrul DBC se va merge în toate țările unde diaspora din Republica Moldova este destul de extinsă, pentru a încuraja dezvoltarea businessului și culturii businessului. „Fără cultura antreprenorialului la bază nu putem ajunge la rezultate considerabile în niciun fel. Sunt numeroase motive pentru a derula o afacere, dar la fel știm cu toții că sunt și foarte multe riscuri, piedici”, a spus președintele AOAMP.

„Vom organiza evenimente de networking în țările unde vor merge, vom oferi informații adaptate necesităților participanților, vom facilita interacțiuni și conexiuni în diasporă, vom promova parteneriate în afaceri și vom identifica potențiale proiecte investiționale” a mai spus Olga Postovanu. La fel, va fi elaborat și un ghid – Diaspora Business Connection, în limba română, care va conține toate informațiile necesare pentru un antreprenor.

Potrivit organizatorilor, în curând va fi lansată înregistrarea online a participanților la proiect, iar pe 15 iunie, la Roma, va avea loc lansarea inițiativei în diaspora. Mai târziu, proiectul va ajunge în Spania, Franța, Rusia, Germania etc. Proiectul nu are un termen limită de implementare și nici buget prevăzut. Cheltuielile sunt acoperite de oameni de afaceri care au vrut să „întindă o mână de ajutor semenilor”.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%