Parlament
OSCE salută decizia Tiraspolului de a anula decretul cu privire la satul Varnița
 13 Mai 2019 18:00  3093
Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, a salutat decizia conducerii din stânga Nistrului de a anula decretul cu referință la satul Varnița, transmite Politics.MD.

„Salut această decizie, care va permite părților să păstreze încrederea construită în ultimii ani în procesul de reglementare. OSCE este de părere că, cazul satului Varnița ar trebui să fie un exemplu de bună cooperare și libertate de circulație în beneficiul populației”.

„O discuție  constructivă asupra diferitelor aspecte ce vizează  locuitorii acestui sat controlat de Chișinău, care au legături strânse cu Transnistria, ar fi extrem de benefică  pentru avansarea procesului de reglementare”., a spus Neukirch.

Claus Neukirch a subliniat că cele 57 de state participante ale OSCE, în cadrul Reuniunii Ministeriale a OSCE de la Milano din decembrie anul trecut, încă o dată au confirmat angajamentul lor privind reglementarea cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul hotarelor sale recunoscute pe plan internațional, cu un statut special pentru Transnistria, care să garanteze pe deplin drepturile omului, cele politice, economice și sociale ale populației sale.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  publika.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%