Geopolitica
O femeie din Iran, condamnată la 10 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Marii Britanii
 13 Mai 2019 17:00  3219
Iranul a anunţat luni că a condamnat o femeie iraniană la zece ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Marii Britanii,, după ce tensiunea dintre Teheran şi unele ţări occidentale privind programele sale nucleare şi de rachete a crescut, relatează Reuters.

„Un iranian care se ocupa de biroul Iranului în British Council şi cooperează cu agenţia britanică de informaţii ... a fost condamnat la 10 ani de închisoare după confesiuni clare", a declarat Gholamhossein Esmaili, un purtător de cuvânt al justiţiei, la televiziunea de stat.

Esmaili a spus că femeia a fost responsabilă de diverse proiecte pentru „infiltrarea culturală” în Iran. Nu a divulgat identitatea femeii, dar a spus că a fost studentă în Marea Britanie înainte de a fi recrutată de British Council, care este agenţia culturală britanică din străinătate.

Esmaili a spus că femeia s-a aflat în arest timp de aproape un an, dar nu a specificat dacă aceasta deţinea cetăţenia britanică.

Arestarea iranienilor acuzaţi de spionaj a crescut după ce liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ali Khamenei, a declarat anul trecut că a existat o "infiltrare" a agenţilor occidentali în ţară.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%