Parlament
Următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” va avea loc în luna septembrie
 13 Mai 2019 10:00  2914
Reprezentantul OSCE pentru reglementare transnistreană, Franco Frattini, a anunţat că următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” va avea loc nu mai târziu de luna septembrie. Oficialul a avut o întrevedere, sâmbătă, cu liderul autoproclamat de la Tiraspol şi au convenit asupra continuării procesului de negocieri, informează Politics.MD.

Pentru a avea loc întrunirea în formatul „5+2”, mai întâi se vor întâlni membrii delegaţiei din formatul „3+2”. Potrivit reprezentantului OSCE, mediatorii din Rusia, Ucraina, OSCE şi observatorii Uniunii Europene şi SUA vor veni în Republica Moldova în luna iunie.

Deşi sâmbătă, Franco Frattini a promis că va cere socoteală autorităţilor de la Tiraspol privind introducerea vinietei pentru şoferii basarabeni, din informatiile oferite de la conferinţă, nu se menţionează nimic pe marginea acestui subiect.

Sistemul prevede taxarea per persoană şi nu per vehicul, cu 100 de euro pentru un an.  Reamintim că reprezentantul OSCE a discutat sâmbătă, la Chişinău, şi cu vicepremierul pentru Reintegrare al Republicii Moldova.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%