Partide
Partidul Liberal lucrează asupra unui concept de unificare a partidelor unioniste
 16 Aprilie 2019 15:00  3504
Partidul Liberal (PL) lucrează asupra unui concept de unificare a partidelor unioniste, se arată într-un comunicat emis presei de către formațiunea politică, transmite Politics.MD.

„PL este și a fost mereu deschis pentru a discuta cu colegii unioniști din alte partide, în vederea constituirii unei construcții politice unioniste durabile, în mod transparent și sincer, pentru a pune în prim plan idealul nostru național și nu ambițiile politice. Dovadă a acestui fapt sunt nenumăratele tentative de a consolida curentul unionist în jurul PL, în acest sens, PL a inițiat mai multe discuții cu liderii unioniști care, însă, nu s-au soldat cu un rezultat pozitiv. 

Amintim că PL a făcut un apel public către liderii unioniști ai partidelor politice și ai societății civile unioniste, la 25 decembrie, înaintea începerii campaniei electorale pentru parlamentare, pentru a fi unificate forțele, așa cum este și năzuința electoratului unionist, nu doar pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, dar și pentru cele locale. 

 

În conferinta de presa din 5 aprilie 2019, 3 partide si 3 organizatii civice au reluat initiativa unificariianuntand despre crearea blocului "Unirea", fara orgolii si fara conditii, PL nu a fost contactat in acest sens. Ulterior, in cadrul unei discutii cu 2 reprezentanti ai blocului, ni s-au comunicat urmatoarele: 

 

1. Ar urma sa aiba coordonarea candidatilor pentru alegerile locale, lucru cu care suntem de acord ca trebuie facut, si in acest sens organizatiile teritoriale ale PL solicita sa fie contactate pentru a fi discutate si stabilite aceste lucruri pentru fiecare localitate in parte. 

2. Partidele componente ale blocului ar urma sa nu se dizolve si sa-si pastreze identitatea. Aceasta inseamna ca la mijloc este doar o intentie de unificare fara ca aceasta sa aiba loc propriu-zis, si doar in perspectiva ar putea fi create o singura miscare sau singur partid unionist. Or, Romania Mare este una, nu pot fi 3 sau 6 Romanii. 

3. Desi s-a spus ca este fara orgolii si conditiitotusi raman in vigoare conditiile: "fara fosti" si "la timpuri noi, cu oameni noi". Aceste conditii urmand a fi materializate prin rezervarea pentru actualii presedinti de partide a cate o functie de vicepresedinte, iar lideri ai miscarii unioniste sa fie alesi numai din randurile organizatiilor civice, ceilalti neavand nici dreptul de a candida. Despre acest lucru s-a comunicat si in cadrul emisiunii "Punctul pe azi" de la TVR. 

 

Sursa:  Politics.MD


Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%