Partide
Președinta PAS susține că blocul ACUM nu va face o coaliție de guvernare cu socialiștii
 9 Aprilie 2019 10:45  3417
Președinta PAS, Maia Sandu, susține că blocul ACUM nu va face o coaliție de guvernare cu socialiștii și nici că nu va vota un președinte al Parlamentului din partea PSRM, transmite politics.md cu referire la cotidianul.md.

Ea a declarat luni, în cadrul unei emisiuni de la postul TVC 21, că se așteaptă de la socialiști ca aceștia, în primă instanță, să voteze „două, trei, patru legi prin care să demonstreze că merg împotriva regimului Plahotniuc”.

„E ușor să spui că vrei legi sociale, pensii mai mari, salarii. Toți vrem asta, dar e mai greu de realizat. Dar pentru a vota pentru demiterea procurorului general e nevoie de curaj. Să vedem dacă ei au acest curaj”, a declarat Sandu.

Președinta PAS a spus că singurul lucru comun între blocul ACUM și PSRM este ca ambele entități „vorbesc despre dezoligarhizare” și că în jurul acestui lucru ar trebui să existe discuții.

„Noi nu putem să votăm un  spicher de la PSRM. Trebuie întâi să demonstreze că sunt împotriva PD-ului. Ei anterior au votat foarte multe legi importante împreună. Sistemul mixt, legea cetățeniei prin investiții, Dodon a semnat tot ce a vrut PD-ul. Primul lucru pe care-l pot face este să voteze un spicher de la ACUM. După ce votează pentru pachetul nostru de legi și spicher, după ce începem să scoatem instituțiile statului din captivitate, rămâne să decidă dacă vor susține și un Guvern minoritar”, a mai spus președinta PAS.

Ea a mai declarat că blocul ACUM este deschis să asculte și inițiativele socialiștilor și să le susțină pe cele care sunt în interesul cetățenilor.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%