Guvern
Ministerul de Externe condamnă cu fermitate atacul terorist din Noua Zeelandă
 15 Martie 2019 16:00  3109
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a condamnat cu fermitate șocantul atac terorist produs în Noua Zeelandă, care a vizat două moschei din orașul Christchurch, transmite Politics.MD.

„Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile și rudele celor care au avut de suferit de pe urma acestei crime odioase”, se arată într-un comunicat, publicat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Amintim că focurile de armă au fost trase în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, în timpul rugăciunii de vineri - 49 de persoane au decedat.

Patru suspecți, care fac parte din cercurile extremiste, dar nu erau supravegheați, au fost arestați de poliție, a spus prim-ministrul țării, care a adăugat că starea de alertă a fost ridicată la nivelul maxim în ţară.

De asemenea, poliția a declarat că au fost dezamorsate dispozitivele explozive improvizate. Potrivit autorităților medicale ale municipalității, 48 de persoane au fost rănite, fiind spitalizate.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%