Partide
Socialiștii dau asigurări că nu vor migra la un alt partid. „În cazul în care vom fi presaţi...”
 5 Martie 2019 15:00  3584
Partidul Socialiştilor din R. Moldova susţine că nu va purta negocieri cu niciun partid şi cu cei independenţi până când Curtea Constituţională nu va valida alegerile. În acelaşi timp, toţi cei 35 de socialişti, aleşi pentru funcţia de deputat în Parlamentul RM, au semnat o declaraţie prin care promit că vor lucra în viitorul Parlament, doar în cadrul fracţiunii socialiste şi că nu vor migra la un alt partid, scrie Politics.MD.

„În cazul în care vom fi presaţi, preferăm să renunţăm la mandatele de deputat, decât să trădăm echipa PSRM şi alegătorii noştri”, se menţionează în declaraţia semnată de cei 35 de deputaţi socialişti aleşi.

Potrivit liderului socialiştilor, Zinaida Greceanîi, în urma speculaţiilor apărute în ultima vreme, PSRM a decis să anunţe public, prin intermediul unui briefing de presă, că nu va purta discuţii sau negocieri cu nimeni până când CC nu va valida mandatele tuturor deputaţilor aleşi şi că toate discuţiile se duc doar în interiorul partidului.

De menţionat că în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, PSRM a obţinut 17 mandate pentru deputaţii aleşi pe circumscripţiile uninominale şi 18 deputaţi aleşi pe lista de partid pe circumscripţia naţională.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%