Geopolitica
Poziția Uniunii Europene vizavi de rezultatele alegerilor parlamentare din R. Moldova
 26 Februarie 2019 12:00  3209
UE anunță, după alegeri, că va COLABORA cu politicienii din R. Moldova care susțin reformele privind combaterea corupției, independența justiției și depolitizarea instituțiilor statului, scrie Politics.MD.

Parteneriatul Uniunii Europene cu Republica Moldova va continua să se concentreze pe acordarea de beneficii tangibile cetățenilor Republicii Moldova. Uniunea Europeană se angajează să colaboreze cu cei din Republica Moldova care susțin procesul de reformă prevăzut în Acordul de asociere, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor, indiferent de afilierea politică, independența sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului.

„Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova pe principiul condiționalității și respectului pentru statul de drept și standardele democratice”, se arată într-o declarație a Delegației UE la Chișinău, emisă după alegerile parlamentare desfășurate duminică în R. Moldova.

Delegația face referire la concluziile preliminare ale Misiunii OSCE/ODIHR de observare a alegerilor, potrivit cărora alegerile au fost „competitive și drepturile fundamentale au fost, în general, respectate”.

Cu toate acestea, s-au constatat deficiențe pe parcursul campaniei și în ziua alegerilor, în special „afirmații de presiune asupra angajaților publici, indicii puternice de cumpărare a voturilor și utilizarea abuzivă a resurselor de stat”.

Misiunea a menționat, de asemenea, că și „controlul mass-media din partea liderilor politici a limitat gama de puncte de vedere prezentate alegătorilor”.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%