Politicieni
OSCE/ODIHR refuză să dea curs solicitării liderilor ACUM care au cerut ca alegerile să nu fie recunoscute
 25 Februarie 2019 16:05  3441
Misiunea OSCE/ODIHR de observare a scrutinului parlamentar de duminică a refuzat să dea curs solicității liderilor blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, care au cerut ca alegerile să nu fie recunoscute. Observatorii au subliniat că au mandat doar pentru a monitoriza campania și ziua alegerilor, scrie timpul.md, citat de Politics.MD.

”Este important să subliniem că nu ține de competența comunității internaționale și a acestei instituții de a legitima sau nu alegerile, așa cum a fost solicitat. Legitimitatea alegerilor ține de două aspecte. Unul este cel legal, este prerogativa Curții Constituționale a Moldovei să decidă în privința recunoașterii alegerilor și există legitimitatea politică, la discreția doar a cetățenilor Republicii Moldova. Suntem aici pentru a monitoriza și de a informa, dar legitimitatea nu e treaba noastră”, a subliniat șeful misiunii, Matyas Eorsi.

Amintim că observatorii OSCE/ODIHR au stabilit că scrutinul de duminică a fost liber, iar drepturile fundamentale – în mare parte respectate.

Sursa:  timpul.md

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 25 Februarie 2019 16:42
0 (0)
ACUM sunt niste mizerii bocitoare care doresc haos si instabilitate in tara
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%