Partide
Consumul excesiv de pește sau scoici poate avea ca efect acumularea de mercur la nivele toxice în organism, verdictul medicilor
 22 Februarie 2019 16:49  3329
Consumul excesiv de pește sau scoici poate avea ca efect acumularea de mercur la nivele toxice în organism. De asemenea, potrivit medicilor, pentru făt, nou-născut sau copiii mici, aceste nivele crescute de mercur pot duce la leziuni nervoase și cerebrale, transmite politics.md cu referire la hotnews.md.

Experții mai spun că dacă se consumă cantități importante de pește, care acumulează mercur dizolvat în apă, acesta se va elimina din organism în decurs de aproximativ un an, dacă se încetează consumul de pește.

De asemenea, medicii recomandă consumul maxim de 340 g pe săptămână de pește sau scoici și atrag atenția că anumite specii conțin un nivel ridicat de metale grele - homarii, specii de ton, somonul sau dracul-de-mare.

Amintim că și în cazul lui Andrei Năstase, experții spun că indicele sporit de metal greu poate fi explicat prin consumul de pește. „Da, poate să fie și de la consumul de pește. Depinde ce pește și dacă mănâncă în fiecare zi”, a declarat Nicolae Gurschi, specialist principal în toxicologie la Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău.

Trebuie să menționăm că liderul PPDA a fost văzut de mai multe ori la un restaurant cu specialitatea fructe de mare, amplasat pe strada Veronica Micle din Chișinău.

 

Sursa:  Hotnews.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%