Partide
Maia Sandu și Andrei Năstase mănâncă mult PEȘTE? Doctorii spun că analizele lor nu indică valori speciale, valorile puțin crescute pot fi date și de consumul de pește
 22 Februarie 2019 13:51  3629
Rezultatele analizelor de sânge prezentate de Maia Sandu și Andrei Năstase presei ca probe că ar fi otrăviți cu mercur nu prezintă valori care să indice o intoxicație cu acest metal greu. Portalul Newsmaker a publicat analizele făcute de Sandu în ianuarie 2018 și de Năstase în septembre 2017 și decembrie 2018 indică o concentrație de mercur de 2,7 micrograme la un decalitru la liderul PAS și 8,7 micrograme la Andrei Năstase, transmite politics.md cu referire la hotnews.md.

Nicolae Gurschi, specialist principal în toxicologie la Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău a comentat pentru Ziarul Național aceste cifre. Potrivit specialistului, în majoritatea statelor este considerată intoxicație cu mercur cea care atestă de la 10 micrograme pe decalitru în sângele unei persoane. În același timp, în SUA acest prag pornește de la 7 micrograme, dar sunt și state care stabilesc norma și de la 20.

„Mai sus de 10 micrograme s-ar putea să se dezvolte efectele toxice în organism. Odată intrat în organism, mercurul nu se elimină definitiv niciodată. Dar, în cantități mici, el nu se implică în procesul metabolic”, ne-a spus Gurschi.

Respectiv, în cazul Maiei Sandu, concentrația de mercur este puțin depășită și foarte aproape de valoarea de referință de 2 micrograme. În cazul lui Andrei Năstase, specialistul spune că indicele sporit de metal greu poate fi explicat prin consumul de pește. „Da, poate să fie și de la consumul de pește. Depinde ce pește și dacă mănâncă în fiecare zi”.

Trebuie să menționăm că liderul PPDA a fost văzut de mai multe ori la un restaurant cu specialitatea fructe de mare, amplasat pe strada Veronica Micle din Chișinău.

Sursa:  Hotnews.md

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Aculina 22 Februarie 2019 15:02
0 (0)
Pestele era balena, dupa spusele medicilor
OLEG 22 Februarie 2019 15:19
0 (0)
si inca de cel sump, au bani da de aici traiesc cu 900 de lei pe luna? magarii
Vasile 22 Februarie 2019 16:18
0 (0)
Mai puțin pește să crape animalele acestea care au venit de 900 de lei pe lună, da își permit prin restaurante să umble!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%