Politicieni
VIDEO // Momentul în care piloţii moldoveni, eliberaţi din Afganistan, ajung pe aeroportul din Moscova
 11 Februarie 2019 12:00  3423
Cei doi piloţi moldoveni, răpiţi în Afganistan în 2015, au fost recuperaţi acum două zile şi se află acum la Moscova. Despre aceasta a anunţat preşedintele Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă. Imaginile video cu piloţii moldoveni au fost publicate de către președintele statului, comunică Politics.MD.

Igor Dodon a declarat că aceştia vor ajunge în scurt timp acasă.

„La moment, se află în spital la Moscova. Starea este destul de bună. Vreau să mulţumesc autorităţilor ruse. Săptămâna viitoare o să merg şi îi voi lua de la Moscova”, a spus Igor Dodon. Atunci când au ajuns la Moscova ei nu credeau că acest lucru se poate întâmpla, trei ani jumătate au fost ţinuţi într-o groapă în pământ, nu au văzut soarele. Nu au mâncat practic nimic, doar pâine şi apă, pentru unii din ei aici în Republica Moldova a fost pusă cruce."

Preşedintele a declarat că după briefing rudele piloţilor vor fi contactate. „Aceste acţiuni au fost secrete de aceea orice scurgere de informaţie ar fi fost în detrimentul salvării concetăţenilor noştri."

Cazul a avut loc în noiembrie 2015. Elicopterul de tip Mi-17, cu trei membri ai echipajului, toţi moldoveni, transporta 18 militari afgani. La un moment dat elicopterul a fost atacat. Piloţii au fost nevoiţi să aterizeze de urgenţă. Când au ajuns la sol unul dintre piloţi a fost omorât de talibani, iar ceilalţi 2 au fost luaţi ostatici.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%