Parlament
Victimele Holocaustului au fost comemorate, astăzi, în cadrul unui miting
 29 Ianuarie 2019 17:00  3187
„Aduc, în numele statului Republica Moldova și a tuturor locuitorilor țării, un omagiu victimelor celei mai groaznice tragedii și îi onorăm pe supraviețuitori. Trebuie să învățăm lecțiile tragice ale istoriei, să fim mai toleranți, mai deschiși, mai constructivi și cu mai mult respect unii față de alții”, a menționat Președintele Parlamentului Andrian Candu, comunică Politics.MD.

„Holocaustul este lecția pe care trebuie să o învețe fiecare dintre noi pentru a rămâne oameni. Datoria noastră este să nu uităm să-i comemorăm pe cei 6 milioane de evrei, dintre care 1,5 milioane de copii, deveniți martiri în întreaga lume și să facem totul pentru a nu se repeta tragedia”, a spus Vicepreședinta Knessetului Statului Israel, Tali Ploskov. În semn de profundă recunoștință pentru martiri, Statul Israel, prin intermediul Institutului „Yad Vashem”, în baza unei legi speciale a Knessetului, conferă titlul onorific ”Drept între popoare”. 79 de persoane din Republica Moldova au primit acest titlu onorific.

Președintele Comunității evreiești din Moldova, Alexandr Bilinkis a mulțumit autorităților pentru programul de acțiuni organizat pentru a comemora victimele Holocaustului și pentru voința politică de care au dat dovadă. Alexandr Bilinkis a anunțat că la Memorialul ”Victimelor fascismului” urmează a fi inaugurată Aleea ”Drepți între popoare”.

La mitingul organizat de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului au participat deputați, miniștri, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice, membri ai comunității evreiești și rome.

Parlamentul Republicii Moldova a condamnat Holocaustul, adoptând, în iulie 2016, o declarație politică de acceptare a Raportului Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului.

Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată anual în Republica Moldova, din 2015, conform unei hotărâri aprobate de Parlament.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%