Politicieni
ANI vine cu precizări cu referire la acordarea certificatelor de integritate
 22 Ianuarie 2019 17:00  2989
Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a venit cu o serie de precizări, considerând că a devenit „ţinta unor atacuri nefondate”, prin care instituţiei i s-a adus „acuzaţii lipsite de argumente”, conform cărora „Autoritatea poate din proprie iniţiativă să decidă cui să elibereze sau nu certificate de integritate”. Discuţiile aprinse s-au iscat mai ales după ce a fost făcut public Certificatul de Integritate al lui Ilan Şor, notează Politics.md.

Pentru a elimina orice interpretări eronate sau intenţionat manipulatorii, ANI vine cu următoarele precizări:

„ANI nu este în drept să decidă dacă să elibereze sau nu certificat de integritate. ANI este obligată să elibereze fiecărui solicitant acest certificat, dacă este depusă solicitarea, cu respectarea procedurii legale.

Mai mult, informaţiile şi menţiunile din certificatul de integritate nu reprezintă o informaţie subiectivă, ci o listă deplină de date concrete, prevăzute de lege, precum şi constatări care au rămas definitive prin decizii judecătoreşti.

În certificatele de integritate nu pot fi introduse informaţii vehiculate în presă sau informaţii privind acţiuni judiciare care nu sunt finalizate definitiv.

Atragem atenţie şi asupra faptului că ANI conclucrează cu alte autorităţi ale statului în vederea verificării tuturor menţiunilor necesare”.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%