Partide
Comuniştii cer eliminarea Partidului Socialiștilor din cursa electorală
 16 Ianuarie 2019 16:00  3662
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova vrea ca Partidul Socialiştilor să fie eliminat din cursa electorală. PCRM a depus la Comisia Electorală Centrală o contestaţie prin care solicită înaintarea unei acţiuni în instanţa de judecată pentru a fi anulată înregistrarea PSRM drept concurent electoral pe circumscripţia naţională, comunică Politics.md.

PCRM îşi argumentează solicitarea prin faptul că socialiştii distribuie pe larg materiale de agitaţie electorală în susţinerea unor candidaţi pe circumscripţiile uninominale din partea PSRM, prin intermediul Ziarului „Socialiştii”.

În contestaţie se menţionează că Codul Electoral defineşte expres agitaţia electorală ca acţiuni de pregătire şi difuzare a informaţiei, care au scopul de a-i determina pe alegători să voteze pentru unii sau pentru alţi concurenţi electorală”, iar difuzarea mesajelor electorale în ziarul respectiv poate fi calificată ca şi agitaţie electorală.

De altfel, campania electorală pentru alegerile parlamentare începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%