Partide
Partidul „ȘOR”: Maia Sandu nici după o săptămână nu și-a cerut iertare de la urmașii victimelor lui Antonescu
 26 Septembrie 2018 14:25  3172
Declarațiile recente ale Maiei Sandu prin care încerca să-l reabiliteze pe criminalul fascist de război Ion Antonescu, dar și lipsa de reacție din partea partenerilor săi politic – PDA și PLDM, demonstrează că o adevărată conspirație pro-fascistă încearcă să ajungă la guvernare în Republica Moldova, ceea ce este inadmisibil într-o ară europeană în secolul XXI, avertizează Partidul Politic „ȘOR” într-o declarație de presă.

Formațiunea face referire la declarațiile recente ale Maiei Sandu, la un post de televiziune, în care îl prezenta pe Ion Antonescu drept „personalitate istorică” și că ar fi lăsat și urme pozitive în activitatea sa. Partidul „ȘOR” consideră astfel de declarații drept „inadmisibile” și le tratează drept o tentativă ascunsă de reabilitare a fascismului.

Mai mult, formațiunea atrage atenția că nici partenerii politici ai Maiei Sandu nu au reacționat la declarațiile acesteia, ceea ce duce la gândul unei coaliții pro-fasciste care se conturează în Republica Moldova. „Deranjează nu doar tăcerea îndelungată a Maiei Sandu, dar și a partenerilor ei politici, în special PLDM și Platforma DA. Nu a existat nicio încercare de dezavuare a declarațiilor laudative la adresa lui Antonescu. Înseamnă oare aceasta că ei împărtășesc poziția Maiei Sandu privind activitatea sângeroasă a criminalului de război, fascistul Ion Antonescu? Dacă este așa, atunci e vorba de o adevărată conspirație pro-fascistă, care, în opinia noastră, ar trebui să atragă atenția procuraturii”, se arată în declarație.

Partidul ȘOR califică aceste declarații iresponsabile și periculoase drept „o reabilitare perfidă a criminalilor fasciști și a ideologiei fasciste”. „Un om normal nu poate vedea nimic pozitiv la un criminal de război care a comandat execuția a sute de mii de oameni”, se mai arată în declarația Partidului „ȘOR”

În acest context, formațiunea arată că Maia Sandu „și-a dat arama pe față” ce fel de politică va intenționa să promoveze în cazul în care va ajunge în Parlament. „Politicienii care își exprimă simpatiile față de dictatorii fasciști nu trebuie iertați. Nu trebuie să le permitem ca, ascunzându-se după lozinci pro-europene să instige la ură interetnică în societatea noastră multinațională. Nu trebuie să admitem nici măcar reabilitarea parțială a unor mizerii ca Antonescu. În toată lumea acest fenomen poartă denumirea de neonazism”, notează Partidul ȘOR.

Formațiunea consideră declarațiile Maiei Sandu și fenomenele pe care le promovează drept extrem de periculoase și se adresează comunității internaționale, misiunilor diplomatice și instituțiilor statului să ia atitudine față de declarațiile inadmisibile ale Maiei Sandu.

Autor:  Cristina Donici Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Fiodor 26 Septembrie 2018 16:08
-1 (1)
Mereu aveam dubii în privința la Maia Sandu, iar acum aceste dubii devin reale căci să ajungi să promovezi și să zici că vezi ceva pozitiv în faptul că un criminal al războiului a executat peste sute de mii de oameni. Maia deja ai devenit pro-fascistă, ai nevoie de un tratament
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%