Partide
VIDEO // În centrul Capitalei nu este nici zare de protestatar
 25 Iunie 2018 09:25  3958
Protestul, organizat de câteva partide care au cerut validarea alegerilor din Capitală, s-a spart ca o bulă de săpun. Deşi au anunţat că nu vor pleca acasă şi vor manifesta până la decizia Curţii Supreme de Justiţie, care urmează să fie luată în această după-amiază, acum în centrul Capitalei nu este nici zare de protestatar.

Câteva zeci de oameni au stat în faţa Parlamentului până dimineaţa, apoi, însă, au părăsit scuarul legislativului. Nici Andrei Năstase și nici Maia Sandu, care au îndemnat oamenii să rămână toată noaptea în stradă, nu au fost până la urmă alături de cei câțiva protestatari.

"Să ne facem comod şi să ne pregătim să aşteăptăm decizia Curţii de mâine", a menţionat liderul PAS, Maia Sandu.

"Noi vom rămâne aici. Câţi vom fi depinde de noi. Eu rămân aici cine vine cu mine vine în dreapta", a precizat Andrei Năstase, liderul PPDA.

Asta au declarat aseară de la tribună liderii protestatarilor. Din cei aproximativ 3.000 de oameni care au manifestat ieri, pe parcursul nopţii, doar câteva zeci au rămas în faţa Parlamentului.

Deşi pretind că sunt pentru dreptate şi adevăr, unii fruntaşi ai PPDA au insultat echipa Publika TV:

"–Da…Eu vorbesc liber….Pot să te trimit, pot să te scot… Îți spun și direct".

Mai mult, câţiva manifestanţi au încercat să intimideze jurnaliştii:

"–Vă rog frumos dați-vă puțin mai în urmă.

–Lăsați-i…mai în urmă, mai într-o parte, lasă…Nu vă atingeți…"

Printre ei a fost şi Sergiu Cebotari care este vizat într-un dosar penal pentru muncă forțată și pentru delapidări în proporții deosebit de mari, suma prejudiciului cauzat fiind de 400 de mii de lei.

Spre dimineaţă, toţi protestatarii au plecat acasă. Susţinătorii lui Năstase sunt indignaţi că magistraţii instanţei de fond şi cei din apel nu au validat alegerile din 3 iunie. Liderul PPDA a contestat decizia la Curtea Supremă de Justiţie, iar o şedinţă în acest sens este programată azi, după-amiază.


Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%