Politicieni
Complicele lui Usatîi în „dosarul Gorbunţov”, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare
 23 Mai 2018 14:38  3758
Omul lui Usatîi, prins cu bani pentru killerul Proca, a fost condamnat la închisoare și dat în căutare internațională. 

Intermediarul din „dosarul Gorbunţov”, Valeriu Malarciuc, a fost condamnat, ieri, de Curtea de Apel Chişinău, la 4 ani închisoare cu executare şi este anunţat în căutare internaţională. Procurorii au reuşit să demonstreze că, în noaptea de 7 octombrie 2016, Malarciuc a introdus pe teritoriul Republicii Moldova, prin contrabandă, suma de 30.000 euro, primiţi în Federaţia Rusă. Banii au fost depistaţi la punctul de control Leuşeni-Albiţa.

Potrivit oamenilor legii, Malarciuc a primit această sumă pentru a-l influenţa pe killerul Vitalie Proca să-şi schimbe depoziţiile în dosarul tentativei de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov. Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă căilor ordinare de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Anterior, presa a scris că Valeriu Malarciuc ar fi intermediat obținerea mărturiilor false din partea killer-ului Vitalie Proca, pentru a-l salva pe fugarul penal Renato Usatii de acuzațiile aduse în dosarul tentativei de asasinat a lui Gherman Gorbunțov.

Anchetatorii au reuşit să obţină interceptări ale convorbirilor lui Malarciuc cu Proca, aflat într-o puşcărie din România, prin care se puneau la cale detaliile înscenării și suma de bani pe care Proca urma să o primească pentru mărturiile false. Procurorii au identificat și alte persoane prin care Renato Usatîi ar fi pus la cale aceasta înscenare.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Ion 23 Mai 2018 15:42
0 (0)
Kriminali, în genre cred că patru ani e o pedeapsă cam slabă pentru acest criminal.
Ian 23 Mai 2018 15:59
0 (0)
De Usatii stiam ca e criminal si ca a comandat moartea lui Gorbuntov, dar nu pot intelege cum putea Maia Sandu si Andrei Nastase sa stea la o masa cu acest mafiot?
Tudor 23 Mai 2018 16:54
0 (0)
Acolo este prezent nu doar Usatii si marionetele sale, ce figureaza la direct in acest dosar sunt convins ca in clanul asta mafiot bine organizat sunt complice si cei de la masa rotunda de alde Dodon, Nastase si Maia.
Tudor 23 Mai 2018 18:07
0 (0)
Cu parere de rau astia sunt doar niste intermediari, pe cind cel ce organizeaza toate tilhariile acestea este la libertate Usatii este acoperit de servicile Rusesti.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%