Politicieni
Ion Ceban i-a făcut o propunere contracandidatului său, Andrei Năstase
 21 Mai 2018 18:30  3572
Candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) la funcţia de primar general al capitalei, Ion Ceban, i-a făcut o propunere contracandidatului său, Andrei Năstase, sprijinit de Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), să ia în dezbatere zilnic principalele probleme ale locuitorilor capitalei în cadrul unei discuţii publice în scuarul Catedralei.

„Formatul pe care îl propun este ca jumătate de oră să avem prezentări și dezbateri. Propun ca mâine să începem cu subiectul legat de combaterea corupției în municipiul Chișinău, lupta anticorupție. Fiecare să se expună și să spună care sunt soluțiile pentru a lupta împotriva ei. Aș zice să avem și un moderator, un jurnalist care dorește să fie moderator în această circumstanță. Sper ca Andrei Năstase să accepte această provocare”, a declarat socialistul Ion Ceban.

La fel, Ceban a declarat că PSRM e gata să asigure din punct de vedere tehnic buna desfășurare a dezbaterilor.

„Noi suntem gata să asigurăm tot ce este necesar pentru buna desfășurare a dezbaterilor, microfoane, tribune, scaune pentru cei invitați. Poate să vină oricine dorește și are întrebări la noi”, a adăugat Ceban.

Propunerea însă a fost refuzată de Năstase, care a declarat că va participa doar la dezbaterile organizate în conformitate de legislația în vigoare.

Năstase este de părerea că Ceban merge pe o pistă. „Eu voi continua să comunic cu oamenii. Întâi de toate, prin contactul direct, mergând la ei, printre blocurile de locuit din cartierele Chișinăului, fie în suburbii.

Voi continua să comunic și cu cei care astăzi constituie Consiliul municipal. Voi continua să particip și la dezbaterile electorale organizate în conformitate cu legislația noastră, aprobate de autoritățile abilitate în acest sens. Noi avem agenda noastră, iar ea corespunde intru totul cu prioritățile oamenilor”, a declarat candidatul PPDA în cadrul unui briefing.

Amintim că în municipiul Chișinău va fi organizat turul doi al alegerilor, în care se vor lupta candidatul PSRM Ion Ceban și candidatul comun PPDA și PAS, Andrei Năstase. La scrutinul din 20 mai Ion Ceban a obținut aproape 41% din voturi, iar Andrei Năstase - puțin peste 32% din sufragii.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 21 Mai 2018 19:21
0 (0)
Nastase nu o sa vina, pentru ca unicul lui mesaj este lupta contra lui Plahotniuc iar in administrarea orasului n-are nici cea mai mica viziune...
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%