Partide
Andrian Candu: Rezoluţia privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, depusă la Organizaţia Naţiunilor Unite, va fi susţinută de mai multe state
 19 Aprilie 2018 18:06  3385
Rezoluţia privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, depusă de Moldova la Organizaţia Naţiunilor Unite, va fi susţinută de mai multe state, între care Germania şi SUA. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a discutat acest subiect cu oficiali americani de rang înalt, în cadrul unei vizite efectuată în Statele Unite ale Americii.

“Am avut ocazia să discut subiectul rezoluţiei pe care Republica Moldova o propune ONU privind retragerea trupelor militare ruse din stânga Nistrului. Ne referim la retragerea trupelor ruse, nu la contingentul de pacificare. Rezolutia va fi susţinută de mai multe state şi, cel mai probabil, în iunie, vom trece procedurile de includere în ordinea de zi a ONU. Germania şi SUA şi-au dat acceptul pentru susţinerea rezoluţiei”, a declarat Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă.

Speakerul a mai precizat că şi rezoluţia inițiată în Congresul SUA în susținerea Republicii Moldova va fi aprobată. “În discuţii cu colegii din Congresul American, am primit confirmarea că rezoluţia privind retragerea trupelor ruse va fi susţinuta şi până la sfârşitul sesiunii va fi şi aprobată”, a spus preşedintele Parlamentului.

Andrian Candu s-a referit şi la discuţiile de la Trezoreria SUA. “Oficialii de la Trezorerie au ramas impresionaţi de reformele în domeniul bancar şi ne-au încurajat să creştem încasările la bugetul de stat, să promovăm politica monetară corectă, să avem nu doar creştere în domeniul bancar. Am ţinut să le exprim mulţumiri şi aprecieri”, a declarant speakerul Legislativului moldovean.

Autor:  Cristina Donici Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Anton 19 Aprilie 2018 19:33
0 (0)
sa ramana acolo doar pacificatorii care au o misiune clar definita, si de asemenea sa fie prezenti si pacificatori NATO!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%