Partide
DOC // Partidul Liberal Democrat, cu rating aproape de ZERO, cheltuiește milioane pentru salariile șefilor săi
 3 Aprilie 2018 15:23  4478
Partidul Liberal Democrat din Moldova, cu rating de sub un procent, trăiește pe picior larg și cheltuiește milioane de lei pentru salarizarea șefilor săi. O confirmă raportul financiar al formațiunii, prezentat la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Astfel, potrivit raportului prezentat la CEC, formațiunea a primit în 2017 peste 8,5 milioane de lei de la bugetul de stat, pe când finanțarea proprie și din alte surse a constituit doar 744 mii lei.

Marea parte a banilor s-a dus pentru cheltuieli de personal, adică pentru salarii  – 3,35 milioane lei. Aproximativ 1,7 milioane lei au fost cheltuiți pentru organizarea seminarelor, întrunirilor și altor manifestații. Pe deplasări în țară și străinătate au fost cheltuiți peste 270 mii lei. În același raport este indicat și numărul angajaților – 30 de persoane. Nu se știe exact care sunt salariile fiecărui angajat al staff-ului și, cu siguranță, primele persoane din partid primesc mai mult, dar din suma de 3,35 de milioane de lei, pentru 30 de persoane pot fi oferite salarii medii de aproape 10 mii de lei.

Amintim că potrivit sondajului prezentat ieri de către Asociația Sociologilor și Demografilor, PLDM ocupă unul din locurile de la coada ratingului în ce privește încrederea cetățenilor. Punctajul acumulat de liberal-democrați este atât de mic încât este inclus la categoria „Altele”.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Ion Manole 3 Aprilie 2018 16:44
0 (0)
miliardul încetișor se cheltuie, pînă o să-l întoarcem el o să fie deja cheltuit de slugile fidele a lui Filea!
Ion 3 Aprilie 2018 16:55
0 (0)
PLDM, deja este un partid mort, nici nu se știe dacă va participa sau nu la alegerile parlamentare.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%