Partide
Liberalii refuză mâna întinsă de Plahotniuc. Se repetă situația de la alegerile prezidențiale
 6 Martie 2018 16:21  4227
Partidul Liberal respinge oferta lansată de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, privind susținerea unui candidat unic pro-european la funcția de primar al capitalei.

Anunțul a fost făcut într-o postare pe Facebook de către purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal, Ionel Pușcașu. Acesta afirmă că PDM, prin refuzul de a înainta candidatul propriu, ar urmări favorizarea socialiștilor. „Partidul Democrat refuză să-și înainteze candidat la Primăria Chișinău. Și anunță că va susține candidații de dreapta.

Ce nu știe PD, este că noi am învățat lecția „prezidențiale 2016”, când a anunțat că o susține pe Maia Sandu, dar în realitate au lucrat pentru Igor Dodon cu toată mașinăria de Stat. În realitate, PD de această dată va susține candidatul socialiștilor”, a scris Pușcaș pe pagina sa de facebook. Amintim că astăzi, în cadrul briefingului săptămânal de presă, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că va formațiunea va susține un candidat unic al forțelor pro-europene la funcția de primar.

Motivul invocat de Plahotniuc este de a nu permite preluarea conducerii capitalei de către PSRM. „Acum, trebuie să venim în fața oamenilor din Chișinău cu mesaje prin care să arătam că dincolo de certuri politice, dincolo de povești despre zmei, balauri și albă ca zăpada, noi putem să demonstrăm o abordare înțeleaptă pentru viitorul Capitalei”, a declarat astăzi liderul PDM.

Liderul PDM a făcut apel către formațiunile de dreapta să nu repete greșeala de la alegerile prezidențiale, când au refuzat susținerea democraților. ”Am primit în schimb declarații isterice și ofensatoare care au jignit membrii și susținătorii PDM”, a amintit Plahotniuc. Ca urmare, mulți dintre votanții democrați au refuzat să meargă la urne, iar partidele pro-europene nu au reușit să împiedice alegerea lui Igor Dodon.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%