Parlament
Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis
 22 Februarie 2018 11:00  4678
Domnul Klaus Iohannis, Președintele României, l-a primit pe Domnul Iurie Leancă, Viceprim-ministru al Republicii Moldova pentru Integrare Europeană, care se află la București într-o vizită de lucru.

Iurie Leancă a exprimat mulțumiri pentru sprijinul dezinteresat pe care România îl acordă Republicii Moldova în parcursul european și în promovarea reformelor interne. Cu titlu special, oficialul a subliniat eforturile personale ale șefului statului român, care promovează cu fermitate cauza Republicii Moldova  în plan extern.

Apreciind nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și România, Iurie Leancă s-a referit la semnificația simbolică a anului curent, când se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire.

"Purtând o încărcătură simbolică specială, anul 2018 ca an al Centenarului obligă atât Chișinăul, cât și Bucureștii să depună eforturi conjugate pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să simtă efectele benefice ale cooperării avansate între statele noastre”, a declarat Iurie Leancă.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că agenda europeană a Republicii Moldova rămâne prioritară pentru România și că parcursul european reprezintă singura cale viabilă pentru viitorul țării noastre. În context, șeful statului a subliniat importanța consolidării forțelor proeuropene ale Republicii Moldova pentru asigurarea unei perspective clare și viabile.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 22 Februarie 2018 11:42
0 (0)
cat n-o critica opozitia actuala guvernare, omnisustinerea Europei si a SUA pentru Moldova demonstreaza ca este cu adevarat o guvernare eficienta si pro-europeana!
victoria 22 Februarie 2018 14:38
0 (0)
UNIREEEE!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%